Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuuta 10, 2013.

Annin jouluruno

Kuva
Minulla on kaksi aivan ihanaa ja valtavan rakasta lastenlasta, joitten kasvamista ja kehitystä on todella kiintoisaa seurata. Molemmissa huomaa aina välillä jotain itsestäänkin. Ja miten erilaisia tytöt ovatkaan! Toinen on hyvinkin taiteellinen ja luova ja toinen taitava ongelman ratkaisija ja varsinainen vitsiniekka. Teimme jokin aika sitten joulukortteja tyttöjen kanssa ja Anni 10 v. päätti keksiä kortteihin oman runon. Tässä tämä runo julkistetaan: "Kengän alla natisee ja pakkaslumi narskuu, radiosta kodeissa jo joululaulut raikuu. Vielä aikaa jäljellä, ennen h-hetkeä. Lahjat lasten koteihin, piparit tonttujen taskuihin. Joulukellot kilkattaa, reellä pukki saapuu, lahjat jakaa lapsille, ilo, riemu kaikuu." -Anni 10 v- Tässä vielä kuvaa meidän korttipajastamme, josta enemmän Pullan ja Pillin sähellyksissä, eli täällä

Joulukalenteri luukku n:o 10

Kuva
Katri-Helena/ Joulumaa PIKKELSI - 1 pieni kukkakaali - 1/4 l pieniä papuja - 1/4 l silvottuja herneitä - 1/4 l pieniä porkkanoita - ½ l pieniä vihreitä kurkkuja - 5 pientä vihreää tomaattia - 1/4 l hopeasipulia - 1/4 l paratiisiomenoita - 1/4 l pieniä sieniä - 1 dl tuoreita krassin siemeniä - vettä, suolaa ETIKKALIEMI - 1 l  väkiviinaetikkaa - 3/4 l vettä - ½ rkl mustapippurimarjoja - ½ rkl valkopippurimarjoja - 2 inkivääripalaa - ½ rkl muskottikukkaa - ½ rkl sinapinsiemeniä - 1 espanjanpippuripalko Vihannekset, juurekset, hedelmät ja sienet puhdistetaan ja keitetään puolipehmeiksi suolatussa vedessä, kukin laji erikseen. Keittämisen jälkeen ne valellaan kylmällä vedellä ja pannaan pyyhkeelle valumaan. Ne ryhmitellään sen jälkeen pieniin lasitölkkeihin. Etikka, vesi ja liinatilkkuun sidotut mausteet (paitsi espanjanpippuri), keitetään 15 min. Mausteet otetaan pois ja liemi kaadetaan kylmänä tölkkeihin. Espanjanpippuripalkoa panna